Verborgen bruiloftskosten die je niet moet vergeten

Bij het plannen van je bruiloft beginnen de meeste stellen met het bepalen van het budget. Wat wil en kun je uitgeven? Je begint waarschijnlijk met een overzicht waarin de kosten in grote lijnen worden uitgezet die je later zal specificeren. Toch gaan de meeste stellen over het oorspronkelijke budget heen. Dat zijn de verborgen kosten waar niemand je van tevoren over verteld, maar waar je waarschijnlijk wel mee te maken krijgt! Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Aansnijkosten

Veel trouwlocaties vragen per aangesneden stuk taart aansnijkosten wanneer ze de taart niet zelf leveren. Het zijn de kosten voor het snijden, serveren en afwassen van de taart en het servies. Heb je een grote taart dan kan dat al gauw in de honderd euro lopen, dus ga dat na bij de trouwlocatie. Natuurlijk kun je bij de onderhandelingen deze kosten eruit onderhandelen. Hetzelfde geldt voor een champagnefontein. Krijgen jullie een grote fles champagne cadeau en wil je die tijdens je huwelijksdag op een spetterende manier met bijvoorbeeld een zwaard laten openen en schenken, dan zal de locatie daar waarschijnlijk ook schenkingskosten voor vragen. Tip: een bruidstaart goedkoop online bestellen is ook mogelijk. Zoek je iets kleins om je gasten aan te bieden? Dan kan je ook denken aan lekkere petit fours. Dit zijn kleine gebakjes die je eventueel kunt voorzien van een foto.

Huur van meubels

De meeste locaties hebben al mooie stoelen, tafels en statafels in hun bezit waar je gebruik van mag maken tijdens je bruiloft, maar sommige locaties rekenen huur voor deze meubelstukken. Ook bieden sommige locaties fraaiere meubels aan die je kunt huren, maar dat kan aardig oplopen als je niet uitkijkt.

Kaarten

Je bent op het punt beland dat je de uitnodigingen gaat versturen. Je kiest een mooie trouwkaart uit of laat deze ontwerpen en je je ziet de prijs per stuk staan. Maar let op, dat is de prijs voor de kaart. Zit de envelop erbij? Postzegels zitten er in ieder geval niet bij, dus die moet je zelf aanschaffen. En wat denk je van eventueel rsvp kaarten waar je ook een postzegel op moet plakken? En wil je geen zwart lettertype, maar bijvoorbeeld donkergrijs? Reken er maar op dat ook dat weer extra kost.

Trouwjurk

Met alleen de prijs voor de trouwjurk ben je er nog niet. Veel trouwjurken hebben een onderrok of hoepel nodig en een corset. En vergeet die mooie sluier niet, die ook al snel een paar honderd euro kost! Ook goede trouwschoenen koop je niet voor een tientje. Daarbij past een trouwjurk bijna nooit helemaal. Die moet dus vermaakt worden en ook die kosten zijn voor jou. Tel daar nog maar een paar honderd euro bij op.

Trouwkapsel

Je haar is toch wel één van de belangrijkste dingen op je bruiloft. Dat moet perfect zitten. We raden je aan om altijd een proefkapsel te laten maken bij de kapper, zodat ze precies weten hoe jij het wil op de grote dag. De tip die we je kunnen meegeven: maak een potje ‘onvoorziene kosten’ met daarin minimaal een paar honderd euro voor dit soort verborgen kosten!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *