Tips voor het kiezen van een buffet voor een bruiloftsfeest

Een buffet is een manier om aan gasten eten aan te bieden. Er staat een tafel met allemaal verschillende hapjes in een centrale ruimte. Iedereen loopt met een bord langs de tafel (s) en schept het eten op. Als het bord vol is, gaat men dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van een buffet voor een bruiloft:

 • Een grote keuze aan gerechten die aangepast kunnen worden aan de smaak, het thema en het budget van het bruidspaar en de gasten.
 • Een lagere prijs dan een traditioneel diner met bediening.
 • Een snelle en gemakkelijke manier om veel mensen te voeden zonder lange wachttijden.
 • Een gezellige en informele sfeer waarbij de gasten zelf kunnen kiezen wat en hoeveel ze eten en met wie ze praten.
 • Een mogelijkheid om verschillende culturen en tradities te laten zien door middel van het eten.

De mooiste buffetten voor een huwelijksfeest

Er zijn veel mooie buffetten voor een bruiloft waar je uit kunt kiezen. Het hangt natuurlijk af van je eigen smaak, thema en budget wat het beste bij je past. Ik kan je een paar voorbeelden geven van buffetten die populair zijn voor bruiloften:

 • Een Mexicaans buffet met taco’s, tortilla’s, nacho’s en verschillende sausjes en ingrediënten. Je gasten kunnen zelf hun eigen taco’s samenstellen met hun favoriete toppings.
 • Een tapas buffet met kleine hapjes uit de Spaanse keuken. Denk aan olijven, kaas, ham, brood, aioli, gehaktballetjes, garnalen en tortilla. Je kunt de tapas in schaaltjes over de tafels verdelen of samen op een buffet zetten.
 • Een pizza buffet met verschillende soorten pizza’s waar je gasten een punt van kunnen nemen. Je kunt de pizza combineren met een saladebuffet of andere Italiaanse gerechten.
 • Een fruit buffet met allerlei soorten vers fruit, zoals meloen, ananas, aardbeien, druiven en bessen. Je kunt het fruit aan stokjes rijgen, in blokken snijden of in schaaltjes doen. Je kunt het buffet decoreren met grote stukken fruit of houten bakken.
 • Een dessert buffet met allerlei lekkere toetjes, zoals taart, cupcakes, brownies, macarons, ijs, pudding en chocolade. Je kunt het dessert buffet ook gebruiken als alternatief voor de bruidstaart.

Wat is het voordeel van catering op locatie

Je kunt jouw huwelijksfeest organiseren op een feestlocatie. Maar je kunt ook op een eigen locatie een feest geven. Dit is eigenlijk in heel Nederland wel mogelijk. Dus van Amsterdam tot aan Almere en van Groningen tot catering op locatie in Maastricht. Dit geeft een unieke sfeer. En veel cateraars verzorgen ook een buffet op locatie. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van een buffet op locatie:

 1. U hoeft zich geen zorgen te maken over het bereiden, serveren en opruimen van het eten en drinken. Het cateringbedrijf neemt alles uit handen en zorgt voor een professionele en smakelijke service.
 2. U kunt kiezen uit een ruim aanbod aan gerechten, die aangepast kunnen worden aan uw wensen, thema en budget. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een buffet, een barbecue, een high tea, een tapas of een pizza.
 3. U kunt uw gasten verrassen met een heerlijke maaltijd op een unieke locatie. U kunt bijvoorbeeld een feest geven in uw eigen tuin, op het strand, in een museum of in een kasteel.
 4. U bespaart kosten voor transport en logistiek. Het cateringbedrijf regelt alles ter plaatse en heeft vaak minder overheadkosten dan een restaurant of een hotel.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *