Hoe kun je besparen op een bruiloft?

De meeste mensen denken dat een bruiloft een onbetaalbare luxe is omdat het geld uitgeven aan een bruiloft je echt geld kost. Echter, de meeste mensen klagen over de hoge kosten van een bruiloft maar geven niet genoeg aandacht aan de manieren waarop je een bruiloft kan organiseren zonder veel geld uit te geven. Deze blog geeft je tips om te besparen op je bruiloft zonder dat het ten koste van de ervaring gaat.

Besparen op de trouwlocatie

De locatie van jullie bruiloft moet wel goed zijn. Trouwlocaties worden echter steeds maar duurder en duurder. Zeker als je ook nog een bedrijf inhuurt dat voor jou op zoek gaat naar een geschikte trouwlocatie. Je kunt hier echter ook eenvoudig op besparen door zelf op zoek te gaan naar je eigen locatie. Het kost wel een hoop zoekwerk en je zult waarschijnlijk meerdere locaties moeten bezoeken, maar tegenwoordig heb je ook je wel voldoende locaties die online al een brochure hebben staan. Zo kan je vanaf de bank al filteren.

Besparen op de catering

Je wilt tijdens je bruiloft wel dat er genoeg lekkers te eten is voor je gasten. Daar heb je zelf natuurlijk geen zin in. Daarom wordt er vaak gekozen voor een cateringsbedrijf, maar ook hier kun je op besparen. Vaak is all in goedkoper dan een los bedrijf inhuren. Ga dan ook op zoek naar een trouwlocatie die ook catering aanbiedt. Heb je ook gelijk weer wat om de locaties op te kunnen filteren. Zo zie je tussen de bomen opeens het bos weer.

Besparen op het trouwfeest

Het kiezen van de locatie voor je huwelijksfeest is natuurlijk een belangrijke keuze. Maar vaak denk je niet aan de kostprijs van het huwelijksfeest en daarom is het essentieel om hier goed op te letten. Want er zijn namelijk verschillende manieren om de kosten te drukken. Zo scheelt het al een hoop om de open bar maar tot een bepaald tijdstip te laten gelden. Ook scheelt het een hoop geld als je mensen kent die de muziek verzorgen. Een buurjongen die DJ wil worden kan bijvoorbeeld prima draaien op jullie feest. Hij is al tevreden met een paar tientjes, terwijl een echte DJ vaak het tienvoudige (als het niet meer is) vraagt.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *